PVopbrengst.nl is een initiatief van Daniels Smart Energy. Diverse klanten gaven aan dat zij te weinig kijken naar de data van hun PV installatie en dat indien ze kijken het lastig is om te beoordelen of het systeem ook goed functioneert. Na aanleiding hiervan heeft Daniels Smart Energy  het “Energie Dashboard” ontwikkeld.

De online dienst analyseert de data uit een PV installatie,  vertaald de data naar een rendement op dag/week/maand en jaarniveau en brengt de klant automatisch op de hoogte van de resultaten. Daarnaast biedt de dienst mogelijkheden om professioneel toezicht te houden op de energiebalans, de energieafrekening te controleren en om de status van energiecontracten in de gaten te houden.

Het Energie Dashboard is een ideale manier om grip te houden op uw investering in zonne-energie en tevens op de gehele energiemanagement binnen uw bedrijf. Op deze wijze krijgt uw investering de aandacht die het nodig heeft.

Het Dashboard bestaat in hoofdlijnen uit de volgende modules:

PV installatie

Monitoring: De datalogger verzameld elke 5 minuten alle informatie van het systeem en verstuurd deze door naar een server op het internet. Op de server wordt de informatie opgeslagen in een database en automatisch vertaald en geanalyseerd.

PAC 5 min

Rendement: De performance ratio is een criterium voor de kwaliteit van de PV-installatie, ongeacht van de locatie van de PV-installatie. De Technische Performance Ratio (TPR) wordt weergegeven in procenten en verwijst naar de verhouding tussen de effectieve en theoretische opbrengst van de PV installatie. Hoe dicht de voor een PV installatie berekende PR-waarde bij 100% ligt, hoe effectiever deze PV installatie functioneert. Ten behoeve van de TPR berekening wordt er gebruikt gemaakt van de informatie van de omvormer(s), de instralingssensor(en) en de datalogger.

TPR voorbeeld

Feedback: Het systeem zal maandelijks een email versturen aan de klant. In deze mail wordt een samenvatting gegeven van de resultaten van afgelopen maand. Deze email bevat onder andere de opbrengsten in kWh, de TPR per omvormer, de TPR voor het gehele systeem per maand en optioneel bij slimme meter en kleinverbruik aansluiting zal het aantal terug geleverde kWh worden vermeld en het aantal afgenomen kWh worden vermeld.

nieuwsbrief

Back up: De data zal worden opgeslagen op een externe server. hierdoor heeft u als klant de zekerheid dat u historische data niet verloren zal gaan bij een defecte datalogger.

Storing: DSE zal uw PV systeem monitoren bij te weinig rendement zal DSE doormiddel van een automatische storingsmelding op de hoogte worden gebracht. DSE zal de storing beoordelen en indien nodig de klant hiervan op de hoogte stellen.

 Energie

Centraal opslaan: Het Dashboard biedt de mogelijkheid om niet alleen uw energiecontract, maar ook uw afrekeningen centraal op te slaan.

Afloopdatum contract: Het Dashboard biedt de mogelijkheid om een herinnering te versturen op het moment dat uw energiecontract bijna afloopt. Hierdoor komt u niet onverwacht voor hogere energiekosten te staan.

1_xx_1_1